Margarita

Nu när det är helg och jag ändå är gräsänkling passar jag på att blanda ihop en av mina absoluta favoritdrinkar, en margarita. Det är nämligen så att den drinken inte är i sambons smak (eller egentligen är det väl den där saltkanten hon opponerar sig mot) så den är tyvärr inte så frekvent hemma hos oss. Jag menar dock att det där saltet hör till hela grejjen med just den här drinken, annars blir det inte någon riktigt klassisk margarita.Klassisk margarita i ett av våra trevliga glas ur serien Line från Kosta Boda

Jag fuskar lite med min margarita och använder färdig mix som går att köpa i vilken livsmedelsbutik som helst. Hur som helst har jag i 3 cl Tequila, 1 cl Cointraeu och 4 cl av mixen i en shaker med mycket is. Innan dess har jag förberett och hällt upp salt på en tallrik och dragit kanten av cocktailglaset med limejuice för att sedan försiktigt doppa i saltet. Ställ detta åt sidan så länge. Skaka drinken och häll försiktigt upp den i glaset så att du inte förstör saltkanten. Garnera med en skiva lime (eller inte).

// Daniel

Kommentarer
Postat av: Karin

då tycker jag att herrn ska ta och bjuda på detta när det är inflyttningsfest sen..hehe.=)..min sambo gillar saltkanten med..=)

2008-07-18 @ 22:48:07
URL: http://litenbrun.blogg.se/
Postat av: Daníel

Det ska vi kunna ordna...

2008-07-20 @ 22:07:40
URL: http://matpaus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0