En avstickare från stressen på E4:an

Har under en längre tid regelbundet handlat produkter från Saltå Kvarn i Järna. Det känns som att de satsar på att ha ett bra sortiment med jämn och bra kvalité. Dessutom ligger deras eko-tänkande helt rätt i tiden, pro-miljö som man ändå är (fast jag har fortfarande lång väg att vandra). Detta är något som gjort att jag gärna återkommit till deras varor. Dessutom tycker jag att de har en grafisk profil som heter duga, så det blir ju finfint i skafferiet med deras förpackningar.


Saltås produkter har jag fram till för några dagar sedan köpt i dagligvaruhandeln. Efter att ha kryssat fram på E4:an ett tag så tog vi en liten avstickare vid Järna för att titta in i deras butik. Butiken må vara liten, men jag kan säga att den var ett riktigt positivt möte, speciellt med tanke på många av de "fabriksförsäljnigar" man varit på tidigare. På något vis blir det något som känns genuint och byggt med hjärtat. Måste säga att det blev ett riktigt lyckat stopp på vägen hem.


Det blev dessutom en hel del handlat. Bland annat en påse med 2,5 kg kikärtor, rårörsocker, havregryn och bulgur (se bilden nedan). Men även några burkar kidneybönor och vita bönor.Så känner du stressen på E4:an mellan Nyköping och Södertälje, tveka inte, sväng av vid Järna och titta in i kvarnens butik. Om det är så att du inte har någon köplust, ta dig en fika på deras café. Jag kan nästan lova att du kommer känna lugn efter det.

// Daniel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0