En snabb thai

Rörde ihop en snabb thai-inspirerad gryta som jag tycker blev rätt så bra. Brukar ha en hel del saker hemma i kylen och då blir det ju genast mycket enklare att snabbt kunna kirra något mättande gott och uppskattat åt sambon. Här får man även över till morgondagens matlåda, eller om man vill bjuda över grannen. Servera med ris.



För fyra:

2 kycklingfiléer
2 stora gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 tummstor bit ingefära
1-2 msk grön chilipasta
1 msk koriander på burk (eller 1/2 dl färskhackad)
1 burk kokosmjölk
2 stjälkar citrongräs
1 röd chili
juice från 1 lime
salt
peppar

Starta med att koka riset på. Medan riset kokar på plattan hackar du lök, vitlök och ingefära; hettar upp en neutral (tex. rapsolja) olja i en kastrull och låter löken och ingefäran svettas lite. Banka citrongräset med baksidan av knivhandtaget. Låt sedan vitlök, chili och citrongräs steka  med någon minut. Därefter är det dags för limejuice, koriander och tillsist kokosmjölken. Skär kycklingen i lagom bitar och tillsätt den. Sjud sakta några minuter till kycklingen är klar och dra sedan kastrullen från värmen. Plocka bort citongräset när det är dags för servering. Ha gärna en svalkande sallad till för det kan upplevas som lite hett.

Kommentarer
Postat av: Stina

Smaskensfilibajs :)

2008-08-05 @ 08:30:45
URL: http://kerma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0